Traditionele “Boulet liégeois”

Traditionele “Boulet liégeois”

 

Een traditie in onze streek. Een familiemaaltijd, onder vrienden of op restaurant dit gerecht maakt deel uit van onze keukencultuur . Dit recept is een waar genot voor uw smaakpapillen.

Ontdek het recept made in Siroperie

Ingrediënten: :

  • 1kg gehakt varkens-runds
  • 2 eieren
  • 150 ml Melk
  • 1/2 Ajuin
  • +-300 gr paneermeel

Voor 1 liter saus: :

  • 100gr ajuin
  • 100gr suiker
  • 100ml azijn
  • 400gr ambachtelijke siroop van Aubel 
  • Zout en peper
  • 1/2 blaadje laurier
  • 1 liter water
  • 200gr bechamelsaus

Balletjes

Meng alle ingrediënten in een kom. Vorm de balletjes met de hand. Bak de balletjes in rundsvet aan 160° voor ongeveer 15 minuutjes.

 

Saus:

Meng alle ingrediënten.

Laat 45 minuutjes koken tot de saus kookt, verminder het vuur en laat 10 minuutjes verder sudderen.

Neem de pan van het vuur en bind de saus met de béchamel.

Voeg de balletjes bij de saus.

Bak u frieten en serveer.

 

Bon appétit ! :)

 

Share

Recent Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.